November 5, 2019 Uncategorized No Comments

Fundația ADEPT

by Șerban Tudor (18 octombrie 2015)

…are ca obiective protejarea ecosistemelor pastorale importante din Transilvania, biodiversitatea acestora, precum și comunitățile de fermieri care traiesc in aceste ecosisteme.             

 

ADEPT propune si implementeaza proiecte pentru reducerea amenintarilor de degradare a peisajelor datorate veniturilor rurale mici, abandonul terenurilor sau intensificarea utilizarii acestora dar si lipsa de constientizare a valorii zonei de catre comuniatile locale. 

Proiectele in desfasurare sunt axate pe monitorizarea habitatelor si speciilor care au dus la includerea zonei in reteaua UE, Natura 2000, examinand relatiile dintre agricultura traditionala, flora si fauna. De asemenea dezvolta stimulente economice pentru ca localnicii sa beneficieze de pe urma conservarii biodiversitatii, creaza piata de desfacere si ajuta la cresterea valorii produselor locale, organizeaza festivale traditionale, programe scolare, si distribuie materiale de constientizare a populatiei, acestea fiind esentiale in obtinerea sprijinului localnicilor.

Unul dintre proiectele de succes in ceea ce priveste colectarea datelor despre biodiversitatea si care a dat startul colaborarii cu Asociatia EnviroTeam este Operation Wallacea. In acest proiect, Fundatia ADEPT este responsabila de tot ce inseamna comunicarea cu comunitatile locale iar urmatoarele clipuri descriu cum Adept si OpWall contribuie  la protectia biodiversitatii din zona Sighisoara-Tarnava Mare.


Alte link-uri recomandate:

Written by Vlad