De ce ERT?

În calitate de absolvent al primei promoții a Facultății de Știința și Ingineria Mediului, am observat un imens potențial pentru studenții și absolvenții facultății noastre, de a se implica în proiecte de mediu dintre cele

mai diverse, cu aplicabilitate concretă și reală în actualul context socio-economic durabil în care se pune un accent din ce în ce mai mare pe necesitatea protecției mediului. Încă din timpul masteratului am căutat o modalitate prin care absolvenții de mediu să poată colabora cu mediul universitar chiar după finalizarea studiilor, astfel încât potențialul lor creativ și cunoștințele acumulate să poată fi valorificate în continuare în domeniul mediului, fără o condiționare de natură strict profesională. În timpul doctoratului am inițiat primele demersuri în vederea concretizării acestei idei, iar odată ajuns cadru didactic, cu sprijinul foștilor mei profesori și actuali colegi, am reușit să finalizăm cu succes acest vechi deziderat, prin înființarea Asociației EnviroTeam. Dorim să venim astfel în întâmpinarea tinerei generații de alumni prin oferirea unei adevărate platforme de comunicare și colaborare cu mediul academic, în vederea implicării și acționării sinergice pentru rezolvarea problemelor de mediu.

Vlad Măcicășan

 

Experiență
 

Vlad a absolvit studiile de licență, masterat și doctorat în cadrul Facultății de Știința și Ingineria Mediului (Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca), iar în prezent face parte din colectivul de cadre didactice al aceleiași facultăți.

A acumulat experiență practică în domeniul sistemelor de management de mediu în timpul masteratului, când a fost angajat la o prestigioasă firmă din Cluj-Napoca, care gestionează și în prezent aspecte de mediu dintre cele mai complexe.

În timpul doctoratului au apărut primele preocupări asupra scrierii și implementării proiectelor de mediu, pe care le-a testat și le-a pus în practică în mare parte alături de studenții Facultății de Știința și Ingineria Mediului.

 

Pasiuni
 

Turism/călătorii, fotografie, acvaristică, sport, cinema, IT.